Abstract

In summer 2007, AECB members, Simmonds Mills Architects began design work on Grove Cottage which was built as a detached house in 1869 for a railway carriage inspector on a strip of development land alongside the rail route from Hereford to South Wales. Responding to a brief that required additional bedroom space, more practical domestic working and storage space and a better relationship between the habitable spaces and the garden to the east.

This article, by Andy Simmonds (co-owner of the cottage and partner in Simmonds Mills), and Alan Clarke (services design) concentrates mainly on the refurbishment elements of the project.

Categories

Files

FileAction
CarbonLite Standards on Eco-renovationDownload

Additional information

  • [acf_PublicationInformation_knowl_meta_originating_url] Orginating URL
  • [acf_PublicationInformation_knowl_meta_year_of_publication] Year of publication
  • [acf_PublicationInformation_knowl_meta_document_type] Document accessibility
  • [acf_PublicationInformation_knowl_meta_publishing_region] Relevant region
  • Version
  • 1321 Times downloaded
  • 928.45 KB File Size
  • 1 File Count
  • 21 February 2008 Creation Date
  • 25 September 2019 Last Updated